Sportske igre mladih: VELIKO FINALE U SARAJEVU OD 22. DO 26. AVGUSTA

BH Telecom Sportske igre mladih su od 3. do 7. avgusta boravile u Zavidovićima, Doboju i Bijeljini, a preko 2.000 mališana se takmičilo u ova tri grada. Na Sportskih igrama mladih 2012. godine, preko 23.000 djevojčica i dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine je uzelo učešće. Igre će posjetiti još Zvornik i Prijedor, nakon čega slijedi najljepši dio sportske priče, veliko finale u Sarajevu.

Trgovi, dvorane i sportski tereni u gradovima širom Bosne i Hercegovine su ovog ljeta bili mjesta dječijih radosti, a broj učesnika je premašio očekivanja.

Razgovarali smo sa košarkašicama, pobjednicama iz Bijelljine, fenomenalnim djevojčicama ekipe „Čokoliti Rokoliti“. Kapiten ove ekipe Dragana Gavrilović je oduševljena jer su Sportske igre mladih održane po prvi put i u Bijeljini. „Ovo je super, igrale smo na Gradskom trgu gdje smo svim prisutnim, vjerujem, priredili dobru košarku, a mi smo se odlično zabavile,“ istakla je ova mlada, talentirana, košarkašica.

Regionalna takmičenja su počela 23. juna u Konjicu, nakon skoro dva mjeseca odigravanja utakmica i mečeva, Igre će posjetiti još Zvornik i Prijedor, nakon čega slijede pripreme za veliko finalno takmičenje koje će se održati u Sarajevu od 22. do 26. avgusta.

Predsjednik Igara, Haris Deliahmetović je u susret velikom finalu istakao: „Sada nas očekuje velika organizacija, jer preko 1.600 mališana, pobjednika iz 19. bh. gradova nam stiže u goste u Sarajevo.“ Gospodin Deliahmetović se zahvalio na podršci lokalnim vlastima gradova koje su Igre posjetile ovog ljeta.

Cilj BH Telecom Sportskih igara mladih je pružiti djeci i mladima priliku za besplatno takmičenje i druženje, ali i promovisati zdrav način odrastanja. Poruka koju Igre šalju svim mladim Bosancima i Hercegovcima je: „Živimo život bez droge jer droga uzima život!“

(VisokoIN)