Srbija dala garancije za puštanje Ratka Mladića na liječenje u Srbiju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Srbije dala je danas garancije za puštanje Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala na liječenje u Srbiju, rekao je Srni advokat Saša Lukić.

On je naveo da su garancije Vlade dostavljene danas timu odbrane posredstvom Ministarstva pravde Srbije.

“U garancijama Vlade garantuje se da će, u slučaju da Mladić bude privremeno pušten na slobodu po odluci sudskog veća, a u vrijeme boravka na teritoriji Srbije, Srbija poštovati sve naloge sudskog veća kako bi se Mladić u svako vrijeme mogao po nalogu veća pojaviti pred Tribunalom”, rekao je Lukić.

On je naveo da odbrana radi na prikupljanju dokumentacije koja će se nalaziti u zahtjevu sudskom vijeću Tribunala za puštanje Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji i da preostaje još da se obezbijedi mišljenje ljekara koji će pregledati mladića.

Lukić je ocijenio da bi krajem oktobra ljekari trebalo da posjete Mladića u Hagu, gdje će ga pregledati i upoznati se o ljekarskoj dokumentaciji, te ukazao da termin zavisi od toga koliko će brzo uprava pritvorske jedinice u Hagu obezbijediti dozvolu i uslove za rad ljekarskom timu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.