Srednjoškolci iz Breze, Kaknja, Olova i Visokog organizovali akciju ˝ŠIT˝ !

Kampanja ˝Želimo znati˝ koju provodi Mreža Savjeta/Vijeća učenika Bosne i Hercegovine, grupa srednjoškolaca je danas u Visokom organizovala akciju ˝ŠIT˝ (Šuti i trpi).

˝Mreža Vijeća učenika ZDK je zadužena da u ZDK provede akciju ˝ŠIT˝, kojom srednjoškolci žele na simboličan način pokazati koja su učenička prava srednjoškolaca najviše ugrožena. Mirna šetnja srednjoškolaca danas je organizovana u Visokom, gdje su prisustvovali srednjoškolci iz Breze, Kaknja, Olova i naravno naši domačini. Pored Visokog danas je organizovana akcija i u Zenici koju provodi grupa učenika iz Zenice i Zavidovića. Sutra je akcija u Maglaju, gdje će prisustvovati srednjoškolci iz Usore, Žepća i Tešanja. Zajedničko za sve gradove je period realizovanja ove akcije a to je 11,55 sati i zaštitni znak , a to je plava trakica preko usta˝, istakao je predsjednik Mreža Vijeća učenika u ZDK, Dino Kulić.

Kampanja “Želimo znati” se realizuje na nivou Bosne i Hercegovine, a u cilju upoznavanja srednjoškolaca, kao i šireg društva o ugroženosti učeničkih prava srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.

(VisokoIN)