da block

Srednjoškolci iz Visokog učestvovali na sajmu kreditiranja

da block

Šesti Sajam kreditiranja održan je danas, 12. aprila 2013. godine, u prostorijama Doma mladih u Sarajevu u organizaciji Udruženja „InfoHouse“. Učešće na sajmu uzelo je preko 600 učenika iz 107 srednjih škola i više od 40 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Učenici su predstavili svoje projektne ideje i takmičili se za sredstva iz fonda Socijalni dan 2012. godine tokom kojeg je prikupljeno više od 33.000 KM.

Jedna novina ovog sajma jeste program po nazivom “Kutak s ministrom”, gdje su mladi iz cijele Bosne i Hercegovine imali priliku razgovarati sa federalnim ministrom obrazovanja i nauke Damirom Mašićem, iznijeti mu svoje prijedloge, mišljenja i sugestije te ga informisati o problemima.

kreditiraj_1

Također, na sajmu su učestvovale dvije visočke srednje škole, MSŠ „Hazim Šabanović“ i Gimnazija „Visoko“. Kao jedna od nagrađenih projektnih ideja u sklopu sajma, od strane učesnika, bila je ideja učenika MSŠ „Hazim Šabanović“ pod nazivom „Be informed on time“.

Suština ove projektne ideje je rekonstrukcija oglasne table koja se nalazi ispred pošte, koja bi imala ogroman značaj kako za mlade, tako i za sve građane Visokog.

(VisokoIN)