Šta sve Apple sprema za jesen?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kao što je to običaj u ovo vrijeme, pristižu nove glasine o dolazećim uređajima kompanije Apple, koji će po ustaljenom obrascu biti predstavljeni tokom septembra.

I ove jeseni nas čekaju novi telefoni, ovaj put sa nešto drugačijom nomenklaturom, kao i osvježeni iPad i iPad Pro tableti, te veći, 16-inčni MacBook Pro. Novi iPhone telefoni će imati tri kamere (osim najpristupačnijeg modela). Osim toga, sada znamo za još nekoliko značajnih noviteta.

Novi iPhone telefoni će podržavati reverse wireless charging, odnosno moći će da pune baterije drugih bežičnih uređaja. Tu je i unapređeni Face ID senzor sa još širim uglovima, piše Engadget.

Što se kamera tiče, Pro modeli će imati tri kamere, i kombinovaće standardan, ultra-širokougaon senzor, kao i telefoto senzor. Očekuje se da će ove kamere nuditi veće rezolucije nego do sada, ali i da će biti efikasnije u uslovima slabog osvetljenja.

Nasljednik iPhone XR telefona će nositi oznaku “11”, dok će nasljednici XS i XS Max telefona nositi sufiks Pro. Takođe, iPhone 11, uskoro najjeftiniji u ponudi kompanije Apple, će za razliku od iPhone XR modela imati dvije kamere (XR je imao jednu).

Očekuje se da će telefoni zadržati dosadašnji dizajn i da će uglavnom izgledati identično, sa razlikom u vidu kamera modula, koji je povećan da bi prihvatio tri senzora. Veće promjene u tom pogledu se očekuju tek u modelima za 2020. godinu, kada se očekuje unapređeni dizajn, 5G podrška i zadnje 3D kamere, prenosi PC Press.

Što se tableta tiče, nakon osvežavanja iPad Air i iPad Mini tableta početkom godine, Apple bi trebao da uveća dijagonalu osnovnog iPad tableta na 10,2 inča. Istovremeno, iPad Pro modeli će dobiti unapređenja brzine čipova, ali i kamera. Očekuju se još tanje ivice oko ekrana.

Slično se očekuje i kod laptopova, gdje će biti predstavljen 16-inčni MacBook Pro. Prema najavama, on će biti identične veličine kao trenutni 15-inčni modeli, tako da se očekuje da će i ovdje uslijediti istanjivanje okvira.TOP VIJESTI

Više vijesti