Stanišić i Simatović izlaze na privremenu slobodu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Haški tribunal odobrio je danas Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću privremeno puštanje na slobodu do početka ponovljenog suđenja i oni će biti pušteni iz pritvora Haškog tribunala u koji su sprovedeni nakon nedavne odluke žalbenog veća da im se ponovi suđenje.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da je odluka donesena danas.

Odlukom se, kako je naveo Ljajić, ne precizira datum i rok povratka već se samo navodi da je odobreno privremeno puštanje na slobodu do početka suđenja.

Naime, tribunal je usvojio zahtjev za privremeno puštanje na slobodu koji su podnijeli njihovi branioci 17. decembra sa argumentom da su obojica dosad sarađivala, ispunjavala sve uslove i odazivala se kad god je trebalo.

Branilac Franka Simatovića Vlada Petrović rekao je Tanjugu da je i Vlada Srbije dala garancije za njihovu slobodu.

Simatović i Stanišić bili su oslobođeni optužbi za rante zločine u Hrvatskoj i BiH, ali je drugostepenom presudom 14. decembra ta presuda ukinuta i naloženo je novo suđenje.

Termin početka ponovljenog suđenja još nije određen.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.