Stanje u Ateni izvan kontrole!

Više od 200.000 ljudi okupilo se na protestima u centru Atene, a još ih je 100.000 na ulicama i trgovima ostalih grčkih gradova; demonstriraju protiv novih mjera štednje. Policija suzavcem pokušava rastjerati prosvjednike koji na njih bacaju molotovljeve koktele i kamenje u blizini parlamenta, na trgu Syntagma. Guardian javlja da prijestolnica Grčke tone u nekontrolirano nasilje.

Prosvjedi se održavaju u sklopu 24-satnog općeg štrajka, prvog takvog od juna kada je vlast preuzela koalicija na čelu s konzervativcima.

Grčka je u srijedu blokirana općim štrajkom, u štrajku su nastavnici, vozači, liječnici, kontrolori leta, ali i niz zaposlenih u upravnim službama.

Škole su zatvorene, a bolnice rade usporeno. U Ateni, gdje je od jutra raspoređeno gotovo 5.000 policajaca, obustavljen je javni promet. Autobusi voze samo kako bi se prosvjednici dovezli u centar Atene. Grčke zrakoplovne kompanije Olympic air i Aegean Airlines otkazuju i odgađaju letove.

Opći štrajk protiv ‘nepravednih i nedjelotvornih mjera štednje’ od 11,5 milijardi eura dogovorenih s EU-om i MMF-om test je za vladajuću koaliciju kojom rukovodi premijer Antonis Samaras.

 

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar