Starac pištoljem ubio ženu, potom je rezao nožem

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Četrdesetdevetogodišnja Zineta Vranjkovina iz mjesta Potpeć kod Srebrenika ubijena je jutros oko devet sati. Za njeno ubistvo je osumnjičen 71-godišnji Zajko Numanović iz mjesta Brezje, također kod Srebrenika. On je uhapšen odmah nakon što je Vranjkovina ubijena, a nezvanični motiv koji je Numanovića nagnao na ubistvo je ljubomora, s obzirom da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi.

Portparol ovog tužilaštva Admir Arnautopvić nam je kazao kako je Numanović koristio pištolj, te da se prema žrtvi ispalio najmanje tri metka. Kako nezvanično saznajemo, sva tri hica su završila u tijelu ubijene, mada će obdukcija pokazati tačne uzroke smrti.

– Izdata je naredba za obdukciju tijela ubijene žene, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Numanović je prema Vranjkovini ispalio najmanje tri hoca, a koristio je i nož, kojim joj je nanio povrede na vratu. Naloženo je i uzimanje parafinske rukavice, a bit će urađena i hemijska, biološka i ostala vještačenja kako bi se slučaj što detaljnije razjasnio, kazao nam je Arnautović.

Trenutno se radi kriminalistička obrada osumnjičenog Numanovića, a već sutradan će Numanović biti predat u nadležnost tužilaštva, koje će vrlo vjerovtno zatražiti i jednosmječni pritvor.

Smrt žene je konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Srebrenik.

Više vijesti