Šteta neće biti katastrofalna; Do večeras jedna traka u prometu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nadam se da ćemo uz pomoć preduzeća koje održava puteve da to što prije rasčistimo i eventualno pustimo barem jednu traku u toku večeri i da se donekle normalizira saobraćaj a nakon toga ćemo napraviti kompetnu analizu i projekat sankacije koji ćemo onda, nadam se uz pomoć sredstava Elektroprivrede izvršiti, kazao je za TV1 direktor Autocesta Adnan Terzić govoreći o aktiviranju klizišta na autoputu kod Kaknja.

“Moram priznati da je ova nepogoda prošla prije nego što smo se nadali. Oni koji su radili na preusmjeravanju vode i zatvaranju prodora vode prema autoputu su ipak uspjeli da urade dobar posao, tako da šteta neće biti katastrofalna”, kazao je Terzić.

Ono što je bitno da je nivo vode pao i da naši inžinjeri imaju priliku da vizuelno pregledaju kompletunu konstrukciju autoputa – dodaje Terzić.

“Naravno vidljiva su oštećenja ali nas interesuje šta se dešava unutar cijele konstrukcoje i to se mora izvršiti na vrlo stručan način i izvršiti procjena sadašnjeg stanja”, naveo je Terzić

Dodao je da je krivica i prirode i ljudskog faktora.

“Da je na vrijeme napravljen hidrotehnički tunel krivica prirod bi se smanjila obzirom da je klizište ipak prozrokovano prirodnom nepogodnom, koje je zaustavilo vodu i kasnije napravilo sve ove probleme”, kazao je Terzić.

Dramatični snimci: Voda probila barikade na autoputu kod Kaknja

Više vijesti