Stiže najjači Nokijin telefon

Nova generacija Nokije 3310 možda će privući veliki broj nostalgičara i korisnika kojima treba telefon samo za telefoniranje i s kojim će se malo odmoriti od (mobilnog) interneta, Facebooka i mailova, ali ova kompanija tek treba predstaviti telefon s kojim će ući u ring s najvećim i najjačim mobilnim kompanijama.

Taj smartphone je, prema sve većem broju glasina koje kruže internetom, Nokia 9 i njegovo predstavljanje možemo očekivati tokom sljedećih nekoliko mjeseci.

Glasine o tome što možemo očekivati već su objavljene na mreži u nekoliko navrata, a krajem prošle sedmice objavljeni su rezultati AnTuTu benchmarka za ovaj nadolazeći smartphone.

Naravno, ovdje nije riječ o nekim službenim podacima iz HMD Globala, već o glasinama koje mogu, ali i ne moraju biti istinite, ali informacije slične ovima već smo vidjeli na webu tako da bi Nokijina “devetka” zaista mogla imati te specifikacije.

Dijagonala ekrana trebala bi iznositi 5,3 inča, uz rezoluciju 2560×1440 piksela, a kao i većina top modela predstavljenih ove godine pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 835 – imat će i 4GB RAM-a (iako su neke ranije glasine govorile o 6, odnosno čak 8GB RAM-a), možemo očekivati 64GB memorije za pohranu podataka i dvije 13MP kamere sa stražnje strane uređaja.

Ovaj smartphone radit će na Googleovom Androidu, a AnTuTu otkriva kako će to biti Android 7.1.1 Nougat, ali ovaj operativni sistem moći će se nadograditi na novu verziju, Android O.

HMD Global ove je godine već predstavio tri modela Nokijinih pametnih telefona (Nokia 3, 5 i 6) koji bi se uskoro trebali pojaviti i na evropskom tržištu (riječ je o telefonima srednje kategorije), a na stranici BGR kažu kako ove godine možemo očekivati i još najmanje tri modela – Nokiju 7, 8 i 9.

Za sve dodatne informacije treba sačekati službeno predstavljane Nokije 9, što se očekuju jako brzo.

Vezani članci

SAD ukinuo sankcije kineskoj kompaniji Xiaomi

VISOKOIN.COM

Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila WhatsApp vas briše

VISOKOIN.COM

NASA odgodila prvi let mini helikopterom na Marsu

VISOKOIN.COM

Apple mijenja Siri, kako će sada zvučati?

VISOKOIN.COM

Bitcoin ruši rekorde, prešao je vrijednost od 60.000 dolara

VISOKOIN.COM

Rover NASA se prvi put kretao po površini Marsa

VISOKOIN.COM