Strašan prizor na Novom Beogradu: Bacili psa sa petog sprata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U naselju Mileva Marić Ajnštajn, u Bloku 72 na Novom Beogradu, radnici na gradilištu bacili su psa sa petog sprata, odnosno sa otprilike 15 metara visine, nakon čega je uginuo.

“Oko podneva čuli smo strašan urlik psa, i kroz prozor smo vidjeli kako pada sa petog sprata. Baš je bilo potresno”, ispričala nam je Iva, svjedok ovog užasnog postupka.

Kako navodi, urlik nesretnog psa bio je toliki da su ljudi iz zgrade preko puta gradilišta izašli na prozore.

Pas je pao, hodao otprilike oko 50 metara i uginuo, priča Iva koja je sve to posmatrala s prozora.

Na sreću, neko od savjesnih građana pozvao je policiju, a više njih je izašlo i dalo izjavu.

Jedan od stanara zgrade u komšiluku ispričao nam je da je pas pao na šut, vjerovatno na glavu.

Kaže da je, čim je ugledao šta se desilo, sišao ispred zgrade, a da je i policija ubrzo došla. “Dao sam izjavu, bila su tu još dva, tri momka, uzeli su nam podatke”. I on je ispričao isto – čuo je urlik psa, pogledao kroz prozor i vidio kako pada, a na gornjim spratovima stajali su radnici – jedan ili dva.

Kako nam je prenio, policija je uzela i izjavu jedne osobe za koju pretpostavlja da je iz obezbjeđenja na gradilištu, a koji je naveo da nije dobro vidio šta se dešavalo, ali je postupak osudio.

Niko nije primijetio da su radnici dali izjave, niti su ih vidjeli u blizini dok je policija razgovarala sa stanarima.

Apelujemo na građane da budu savjesni kao ovi stanari i prijave nasilje nad životinjama.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.