STRAVIČNO: Majka priznala da je bebi ispekla stopala

Ivana M. priznala je da je kriva što je svojoj bebi od 11 mjeseci nedavno ispekla stopala i nagodila se sa tužilaštvom na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora.

Ipak nije izvjesno da li će joj dijete biti vraćeno ili oduzeto. Prvo osnovno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa okrivljenom zbog krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog djeteta, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Leposava Vujanović.

Prema sporazumu majka je priznala djelo za godinu dana zatvora uslovno na tri godine, precizirala je Vujanović. To znači da neće ići u zatvor ako u roku od tri godine ne izvrši novo krivično djelo.

O sporazumu je obavješten Centar za socijalni rad koji će donijeti odluku šta će biti sa bebom koja je trenutno privremeno oduzeta od majke.

Beba koja je 10. aprila primljena u Urgentni centar sa teškim opekotinama stopala, oporavlja se i priprema za izlazak iz bolnice.

Majka je uračunljiva, ali emotivno nestabilna, tako da će Centar za socijalni rad donijeti odluku ko će se nadalje starati o bebi.