Stravično ubistvo u Salzubrgu: Ubica Izet Mehmedović prije pet godina protjeran iz SAD-a

Izet Mehmedović (35), koji je, naočigled petogodišnje kćerke, u austrijskom gradu Salcburgu zaklao svoju suprugu Amiru Hasanović (25), nesrećnu ženu upoznao je na internetu, pišu Nezavisne.

To su novi detalji o svirepom ubistvu koje je šokiralo i BiH i Austriju, a spekuliše se da je ubica porijeklom iz sela Maćesi, kod Milića, dok je njegova žrtva iz Sapne. Navodno je Mehmedović, koji je nakon ubistva pokušao i sebi da oduzme život, ranije protjeran iz Amerike, te je povremeno iz Maćesa odlazio u Salcburg, gdje je Amira živjela i radila, a svi je poznaju kao mirnu i povučenu osobu.

“Nezavisne” su pokušale da stupe u kontakt sa poznanicima osumnjičenog ubice, ali nam to nije pošlo za rukom s obzirom na to da u Maćesima nema registrovanih brojeva fiksnog telefona.

Ipak, poznanici Amire ispričali su medijima da je on, nakon što je napustio SAD, gdje je takođe bio oženjen i ima dvoje djece, živio u našoj državi, ali je s vremena na vrijeme odlazio u Salcburg. Svjetlo dana ugledala je informacija i da je Mehmedović nerijetko zlostavljao svoju suprugu.

Objavljeno je da je osumnjičeni ubica nedavno otišao u Salcburg, te da se sa svojom suprugom posvađao pošto ona nije imala da mu da novac.

Iako se isprva spekulisalo da je ljubomora uzrok ove tragedije, to negiraju poznanici Hasanovićeve, koji ističu da je ona bila posvećena poslu i kćerki.

Kćerka, koju je majka mnogo voljela, svojim je očima gledala zločin.

“Policija je pronašla djevojčicu dok je uplakana sjedila kraj majke oblivene krvlju. Da nesreća bude veća, Amirin otac, koji uopšte nije znao šta se dogodilo, prolazio je ispred zgrade kada je policija stigla kako bi iznijela njeno beživotno tijelo”, ispričali su za medije izvori iz Salcburga.

Taj grad je u šoku, a nevjerica posebno vlada među bh. građanima koji tamo žive, baš kao i u BiH, gdje se po forumima masovno oplakuje tužna sudbina nesrećne žene.

“Za neobaviještene, on je psihopata koji je ostavio ženu i dvoje djece u Americi, oženio se ovom djevojkom i dobio predivnu kćerku. Kako ne dobija dozvolu boravka u Austriji, vraća se u BiH i povremeno dolazi kod njih, čime ovom zadnjom posjetom čini gnusno djelo”, napisao je jedan forumaš.

Inače, stravičnoj tragediji prethodila je svađa bračnih partnera, tokom koje je Mehmedović napao svoju suprugu, koja je pokušala da se brani.

On je, međutim, uspio da je savlada, prereže joj grkljan nožem, te joj po tijelu nanese još nekoliko ubodnih rana.

Telefonom je zatim poznao poznanike, kojima je ispričao šta je učinio, a potom je pokušao da ubije i sebe, u čemu nije uspio.

(VisokoIN)