Strip upozorava na posljedice nepromišljenog korištenja interneta

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Pod motom “Sigurno i pametno surfajte internetom”, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u suradnji s Ambasadom Švicarske u BiH i Međunarodnim forumom solidarnosti – EMMAUS najavili su za srijedu u Sarajevu predstavljanje publikacije “Priče s interneta”.

Publikacija na slikovit način, kroz strip, prikazuje situacije u koje djeca i mladi, naročito rizične skupine, mogu doći nepromišljenim i nesmotrenim korištenjem interneta i ostalih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Zvanična promocija stripa najavljena je za 7. juni, a tom prilikom partneri će potpisati i pismo namjere.

Publikacija je izvorno kreirana za mlade u Švicarskoj, a njen koncept, ilustracije i tekst potpisuje Savezni ured za komunikacije Vlade Švicarske.

– Nakon što se taj pristup edukacije djece, mladih, roditelja i nastavnika o pametnom korištenju interneta pokazao uspješnim, uloženi su zajednički napori da se brošura „Priče s interneta“ adaptira i za korištenje u BiH.

– Elektronska verzija brošure na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku bit će dostupna na web stranicama: www.mkt.gov.ba, www.sigurnodijete.ba i www.eurcenter.net. Brošure na engleskom, njemačkom, italijanskom, francuskom, retoromanskom, bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku bit će moguće preuzeti na www.thewebsters.ch. Preuzimanje švicarske i bh. verzije brošure omogućeno je svima koji žele da je promoviraju, koriste i/ili distribuiraju, bez plaćanja naknade – navode organizatori.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.