Stručnjaci otkrivaju: Čokolada djeluje bolje na kašalj od sirupa

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Dobre vijesti za čokoholičare – sljedeći put kada vas zaboli grlo, umjesto gorkog sirupa posegnite za kockicom svoje najdraže čokolade i prepustite se slatkom olakšanju.

Nova istraživanja pokazala su kako je čokolada djelotvornija od kodeina u borbi protiv kašlja, prenosi portal All Recipes.

Profesorica Alyn Morice, ugledna stručnjakinja za područje respiratornih bolesti, objasnila je kako je čokolada djelotvornija od kodeina u borbi protiv kašlja time što, dok cuclate kockicu po kockicu, stvara se zaštitni sloj na živčanim završecima u grlu. Viskoznost otopljene čokolade također omogućuje za grlo umirujućim tvarima iz kakaa da dođu u kontakt s oštećenim živcima koji izazivaju kašalj i obnove ih, objašnjava Morice.

A šta s vrućom čokoladom? Nažalost, ispijanje vruće čokolade neće imati jednak utjecaj na grlo. Koliko god ukusno i umirujuće uživanje u ovom napitku bilo, razrijeđeni prah od kojeg se radi neće se dovoljno dugo i učinkovito zalijepiti za oštećene živčane završetke grla kao kod prave čokolade.

Želite li kroz svoj lijek za kašalj unijeti još zdravstvenih dobrobiti, poput antioksidansa, posegnite za kockicama crne čokolade.

Više vijesti