Stvari koje svaka mama treba učiniti za sebe

Neke od najvažnijih stvari koje radite za djecu radite na dnevnoj bazi. Čitate im, igrate se s njima, pokazujete im stvari, pričate s njima, provodite vrijeme zajedno… Ali ima i onih stvari koje su jako važne za njih, ali s njima imaju malo toga zajedničkog.

Započnite dan po svojim uvjetima

To su za majke rijetki, ali važni trenuci. Ustati bez djece, skuhati si kavu ili čaj te u miru razbistiri misli i razmisliti o danu. Za takvih dana sve će vam ići glađe i jednostavnije.

Izlazite sa suprugom

Izađite sa suprugom na večeru, u kino, otputujte na vikend bez djece. Ako vaš odnos bude kvalitetan, cijela će obitelj biti sretnija.

Čitajte

Kao što je važno da čitate djeci, važno je i da djeca vide vas kako čitate samo za svoj gušt. Čitanje nije zadatak, to je način života.

Družite se s prijateljicama

Osim što ćete vi napuniti baterije u druženju s njima, važno je i da djeca vide da se vaš život ne vrti isključivo oko supruga i njih. Neka shvate da postoje prijatelji i šira porodica koji su vam također važni. To će vas učiniti boljom majkom i suprugom.

Uzmite dadilju

Ako vam obitelj ili prijatelji ne mogu uskočiti, nećete ni ići, je li tako? Razmislite o opciji da uzmete dadilju. Bez obzira radi li se o noćnom izlasku, kinu s prijateljicama ili odlasku na kafu, tako ćete priuštiti potreban mir i smiriti živce.

Pronađite hobi

Ako već niste pronašle neki hobi, učinite to. To je još jedna od stvari koja će vam pomoći da smanjite stres i tjeskobu. A ako to nije dobro za vašu porodicu, što je?

(VisokoIN)