Stvari koje živciraju svakog muškarca!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Svađe nisu nimalo dobra pojava u vezi, ali ako pokušavaju da se riješe na pravi način mogu biti vrlo korisne. Ali postoje situacije koje nikako ne pomažu već samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti. Ako želite da izbjegnete žustre svađe sa partnerom dobro razmislite o svojim reakcijama i saznajte četiri najčešće situacije sa kojima možete da izludite svog partnera.

1. Pamti pa vrati

Puno puta riješene nesuglasice zapravo nisu uopšte riješene u potpunosti, a za to su žene najveću stručnjaci. Za to su zaslužne stare situacije koje svaki put iz nekog razloga ponovo isplivaju na površinu. Želite li da izbjegnete ovakav način sakupljanja negativne energije rješavajte tekuće probleme, a stvari koje su vas povrijedile u prošlosti neka tamo i ostanu.

2. Ultimatumi

Svađe nisu nimalo zabavne, posebno kada je riječ o “prljavoj igri”. Igra sa emocijama može biti vrlo opasna. Ultimatumi poput “Ako budeš to i dalje radio ja ću te ostaviti” nisu nikakvo rješenje problema, već na takav način samo rasplamsavate negativne emocije kod svog partnera koji je u toj situaciji doslovno satjeran u ćošak.

3. Durenje u tišini

Postoji li išta iritantnije nego kada partner na svađu odgovara “durenjem” u tišini. Iako je to vrlo česta ženska reakcija ona ne zaobilazi ni muškarce.

Hladni i rezervirano ponašanje tokom rasprave dodatno će rasplamsati strasti, a rezultat će samo biti neriješeni problemi koji se samo gomilaju i pretvaraju u nešto puno gore i komplikovanije. Pređite preko svog ponosa i pokušajte da riješite problem dok je još svjež i aktuelan.

4. Histeričan napad

Istraživanja su pokazala kako muškarci puno gore podnose stres uzrokovan žustrim raspravama u vezi nego žene. Razlog je taj što žene puno više pričaju o svom problemu te ga nerijetki podijele sa na primjer prijateljicom dok muškarci takve stvari drže za sebe i intimne razgovore najčešće dijele jedino sa svojom partnerkom.

(VisokoIN)

Više vijesti