Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbu Tužilaštva BiH da se optuženima u predmetu Zijad Mutap produži pritvor, što znači da su Alisa Ramić (Mutap), njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić pušteni da se brane sa slobode.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić za N1 je potvrdio ovu informaciju rekavši da je odbijena žalba i Tužilaštva i odbrane koja je tražila da se Alisi i njenom ocu Zijadu, Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću ukinu mjere zabrane.

Zijad i Hasan su u kućnom pritvoru

Na slobodi je i Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal koji je uhapšen istog dana kada i Alisa Ramić.

S obzirom na to da nisu ukinute mjere zabrane, Zijad i Hasan ostaju u kućnom pritvoru, a ostali su obavezni da se javljaju policiji. Osim toga, zabranjeno im je sastajanje s određenim osobama, svjedocima kao i međusobna komunikacija.

Sud BiH je 21. jula potvrdio optužnice protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca,Josipa Barića i Muamera Ožegovića i svi oni su osumnjičeni u predmetu “Dženan Memić”.

Istraga traje pet i po godina
Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. S nji je u Velikoj aleji na Ilidži bila i Alisa Ramić, s kojim je tada bio u vezi.

Dženan je usljed zadobijenih povreda sedmicu kasnije preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a njegova porodica je više puta u posljednjih pet i po godina ukazivala na brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Inače, porodica Memić od početka tvrdi da je Dženan ubijen, dok je Tužilaštvo KS podiglo optužnicu da za saobraćajnu nesreću.

Muriz Memić, Dženanov otac je zbog toga podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizovani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.

Vezani članci

Požar u bolnici u Doboju, pacijenti gasili vatru

Visokoin.com

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

Visokoin.com

Aplicirano skoro 13.000 vakcina, trenutno 67 aktivnih slučajeva COVID 19 u Visokom

Visokoin.com

Rijeka Paragvaj na historijskom minimumu

Visokoin.com

Da li će ikada biti moguć zajednički nastup bh. političara?

Visokoin.com

Užas u Zagrebu : Otac vlastitim rukama udavio troje malodobne djece

Visokoin.com