Sudar tramvaja u Sarajevu: Ukupno 50 povrijeđenih, nema životno ugroženih!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Selma Mulić potvrdila je da je u Centar urgentne medicine (CUM) u Sarajevu primljeno ukupno 28 pacijenata koji su povrijeđeni u današnjem sudaru dva tramvaja GRAS-a kod Tehničke škole na Marindvoru, nedaleko od samog centra Sarajeva.

Mulić je istakla da su pacijenti uglavnom zadobili posjekotine i kontuzije, i to ponajviše u predjelima lica, grudnog koša, leđa…

”Niko od pacijenata, srećom, nije životno ugrožen”, rekla je Mulić.

Ona je pojasnila da je određeni broj povrijeđenih prebačen i u Opću bolnicu u Sarajevu.

Glasnogovornica Opće bolnice Jasna Dučić rekla je da su u tu ustanovu primljena ukupno 22 pacijenta, među kojima i jedno dijete, koje je kasnije prevezeno u Klinički centar Sarajevo.

U toj bolnici su i dvije vozačice tramvaja. Niko od pacijenata, također, nije životno ugrožen.

Do sudara dva tramvaja oko 13.45 sati došlo je pod još neutvrđenim okolnostima na raskrsnici kod Tehničke škole na Marindvoru na kojoj se nalazi i skretnica za tramvaje GRAS-a.

U toku je policijski uviđaj. Saobraćaj u Sarajevu je duže vrijeme nakon udesa bio potpuno blokiran.

udes_sarajevo_2

15:08 – Stravičan sudar dva tramvaja u Sarajevu, raste broj povrijeđenih

Broj povrijeđenih u sudaru tramvaja u bh. prijestolnici Sarajevu povećao se na 45, rečeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Isti izvor je naveo da bi se broj povrijeđenih mogao povećati te da, prema sadašnjim informacijama, nema životno ugroženih osoba.

U MUP-u KS tvrde da je o uzrocima nesreće u kojoj su se sudarila dva tramvaja za sada rano govoriti. Istraga je u toku.

Saobraćaj u tom dijelu grada je u kolapsu, a na šinskim vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je veća materijalna šteta.

14:45 – Sudarila se dva tramvaja, povrijeđeno oko 40 osoba

udes_sarajevo_3

Danas je u Sarajevu nešto prije 14.00 sati došlo do sudara dva tramvaja, koji saobraćaju na relaciji Barščaršija-Ilidži i Ilidža-Željeznička stanica.

Sudar se desio na skretnici kod Tehničke škole, a prema informacijama iz MUP-a KS ima i povrijeđenih.

Na lice mjesta su stigle i ekipe hitne pomoći koje povrijeđene prebacuju do bolnice gdje im se ukazuje pomoć.

Oko 40 osoba je povrijeđeno, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo navode da je u nasreći više od 20 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su na mjestu događaja, jedna osoba je prevezena u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a nekoliko osoba je prebaćeno na KUM i Opću bolnicu.

Prema prvim nepotvrđenim informacijama šinskim vozilima učesnicima u nesreći upravljale su dvije vozačice, od kojih je jedna teže povrijeđena.

Portparol JKP Gras Meliha Sabljić je, u izjavi za Anadolu Agency, saopćila da je u sudaru dva tramvaja na križanju ulice Zmaja od Bosne i ulice Halida Kajtaza u u Sarajevu povrijeđeno više osoba, a da uslijed udesa od 13:54 sati saobraća samo tramvaj na relaciji Ilidža-Čengić Vila.

Iz Grasa nisu dali precizne podatke o broju povrijeđenih.

Sabljić je dodala da je došlo i do izmjene u saobraćanju trolejbuskog saobraćaja, zbog saobraćajne nesreće u sarajevskoj ulici Safeta Hadžića, u kojoj je jedno putničko vozilo udarilo i povrijedilo jednog pješaka.

Saobraćaj je trenutno blokiran i na ovoj raskrsnici vlada pravi saobraćajni haos.

Zasad je nepoznato pod kojim je okolnostima došlo do nesreće, ali je istraga u toku.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti