Sušić: Na Messija neću staviti ‘flaster’ da ga naš igrač ne bi sanjao i 15 dana poslije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Safet Sušić, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pozvao je za prijateljsku utakmicu sa Argentinom 18. studenoga u St. Louisu 18 igrača.

Pozive je, kako kaže, uputio ”samo igračima koji igraju u svojim klubovima”.

– Nisam htio više igrača voditi u Ameriku. Njih 18 je dovoljno, jer ću tokom utakmice napraviti dvije do tri promjene. Neću eksperimentirati. Ne smijemo se obrukati. Plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Brazilu stekli smo svjetski ugled i ne smijemo ga izgubiti, odnosno moramo ga opravdati u svakoj sljedećoj utakmici, istaknuo je Sušić za Anadolu Agency.

Nije siguran hoće li u dvoboju s Lionelom Messijem i društvom moći računati na Senada Lulića iz Lazija

– Lulić nije počeo igrati, ali i ako ne bude spreman za utakmicu 17 igrača bit će nam dovoljno, kazao je Sušić, naglasivši:

”Vjerojatno, protiv super jake Argentine igrat ćemo malo drugačije nego inače. Možda ću jednog igrača iz sredine terena žrtvovati, kako bismo pazili više na Messija. Velemajstora poput njega pustiti slobodno bilo bi ravno samoubojstvu. Sigurno je i da mu neću staviti klasični ‘flaster’, da ga striktno čuva 90 minuta, pa da ga taj naš igrač sanja 15 dana poslije”.

Sušić se nada da se BiH može suprotstaviti i Argentini na adekvatan način, te izboriti povoljan rezultat.

– Imamo dobru reprezentaciju i ne trebamo se nikoga plašiti. Jasno je da trebamo ostati čvrsto na zemlji. Argentina je favorit i kvalitetniji su od nas, ali velikim zalaganjem na terenu nismo bez šansi da ostanemo neporaženi protiv tako velike reprezentacije. Nama se ništa nije slučajno događalo, pa ni plasman na Svjetsko prvenstvo, kojeg smo stekli predanim radom i trudom. Dakle, sada smo u vrhu i tu želimo i ostati, a ostati možemo samo ako ravnopravno igramo i s najboljima, tvrdi Sušić, koji je dodao i da je rano govoriti o ambicijama na SP dok ne vidi s kojim reprezentacija će BiH biti u skupini:

”Godi nam sve što čitamo o sebi proteklih dana, pa i pohvale najznačajnijih ljudi iz europskog nogometa poput Francka Riberyja, Karl-Heinz Rummeniggea, i drugih… I to je dodatna obveza da budemo još bolji”.

Sušić kaže da će Riberyjeva Francuska eliminirati Ukrajinu u dodatnim kvalifikacijama i plasirati se na SP.

– Francuska je snažna reprezentacija i Ukrajinci nemaju većih šansi u dvoboju s njima. Isti je slučaj i s Hrvatskom. Naši susjedi ne bi trebali imati problema u dvije utakmice s Islanđanima, tako da očekujemo da se sa svojim prijateljima vidimo na ždrijebu skupina za SP u Brazilu. Što se tiče preostale dvije utakmice iz europskog baraža neizvjesno će biti u sudaru Portugal – Švedska, ali i Grčka – Rumunjska. Šteta je što će Cristiano Ronaldo ili Zlatan Ibrahimić morati ostati kući i neće biti sudionik SP, rekao je Sušić za Anadolu Agency.

(VisokoIN)TOP VIJESTI

Više vijesti