Sutra o nacrtu budžeta institucija BiH za 2017. godinu

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Nacrt zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, koji je predložilo državno Ministarstvo finansija i trezora.

Ovaj dokument našao se pred ministrima i na prošlosedmičnoj sjednici Vijeća ministara kada je dogovoreno da se svi očituju, odnosno daju eventualne primjedbe u pisanoj formi.

Ministarstva su trebala do 27. oktobra dostaviti Ministarstvu finansija i trezora svoje prijedloge i sugestije u pisanoj formi, kako bi ove sedmice Vijeće ministara BiH razmotrilo nacrt budžeta institucija BiH i uputilo ga Predsjedništvu BiH, ovlaštenom za njegovo predlaganje.

Prilikom dostavljanja sugestija ministarstva su trebala voditi računa o opredijeljenosti Vijeća ministara BiH da ukupnu javnu potrošnju svede na nivo koji omogućavaju realni prihodi bez zastoja u provođenju reformi, te da se nastavi provođenje restriktivnih mjera štednje u javnoj potrošnji.

U Nacrtu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu su ukupni prihodi za finansiranje institucija i primici planirani na nivou prethodnih godina i iznose 950.000.000,00 KM.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta „Projektiranje, sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja objekta ‘Zrak’ u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela“; Prijedlog odluke o kupovini/nabavci objekta za smještaj institucija BiH u Sarajevu i Izvještaj o provođenju postupka kupovine/nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Sarajevu.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju projekta nabavke objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru, kao i Kupovina objekta za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o državnom programu IPA 2017 za BiH, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije.

Vezani članci

Dodik: Ako se ne vratimo na izvorni Dejton, za šest mjeseci proglašavamo nezavisnost RS

VISOKOIN.COM

Detalji zločina u Zagrebu: Djeci dao koktel tableta, ugušio ih te oko njih poredao igračke

VISOKOIN.COM

Vlada KS: Softverska fiskalizacija mnogo bolje rješenje

Visokoin.com

Da li će ikada biti moguć zajednički nastup bh. političara?

Visokoin.com

GASNA KRIZA Džindić upozorenja ignorisao mjesecima, sada iz medija ‘saznaje’

Visokoin.com

Članovi mafijaške porodice koja je harala Rimom osuđeni na 400 godina robije

VISOKOIN.COM