da block

Sutra oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom

da block

U Bosni i Hercegovini će u utorak, 2. aprila preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Padavine u većem dijelu zemlje obilnije. U noći sa utorka na srijedu snijeg se očekuje sa sjeverozapada.

Vjetar, slab do umjeren, na sjeveru zemlje sjeveroistočni, a u ostalim područjima istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 3 do 10, na jugu i istoku zemlje do 15 °C.

U Visokom oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 12°C.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom. U sjeverozapadnoj Bosni moguća susnježica i snijeg. U istočnim područjima najmanja vjerovatnost za padavine. Jutarnje temperature od 0 do 7, na jugu do 12, a dnevne od 3 do 10, na jugu do 15 °C.

U četvrtak umjereno, u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Dio prijedneva u istočnim područjima moguće slabe padavine. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

U jutarnjim satima, ponegdje, u nizinama Bosne može biti susnježice ili snijega. Jutarnje temperature od -4 do 5, na jugu do 10, a dnevne od 10 do 16 °C.

(VisokoIN)