Sutra snijeg u većem dijelu BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuje već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele BiH.

U većem dijelu BiH će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 25 centimetara novog snježnog pokrivača. Na krajnjem jugu se prognozira kiša koja bi od večernjih sati mogla preći u susnježicu ili snijeg.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se jaka bura, dok se u većem dijelu Bosne prijepodne očekuje slab vjetar. Od sredine dana se očekuje jačanje vjetra sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni i jaki udari vjetra.

Temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen. Na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka od 1 do 5 stepeni.

U Visokom će biti oblačno vrijeme. Novi snijeg se očekuje sredinom dana. Temperatura zraka između -4 i -1 stepen.

Danas je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu BiH pada snijeg, a na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -12, Ivan-sedlo -6, Sokolac -3, Bugojno i Sarajevo -2, Gradačac, Srebrenica i Tuzla -1, Banja Luka, Livno i Sanski Most i Široki Brijeg 0, Brčko, Doboj, Grude, Prijedor, Zenica i Zvornik 1, Mostar 2, Neum 3, Stolac 4 i Trebinje 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Više vijesti