Sutra vruće, poslijepodne moguće jače nevrijeme

Sutra će Bosni i Hercegovini biti vruće. U drugoj polovini dana uz jači razvoj oblačnosti u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, a moguće je i jače nevrijeme. Vjetar većinom slab promijenljivog smjera, lokalno uz nevrijeme će biti umjeren i jak.

Jutarnja temperatura zraka između 17 i 23 stepena, na jugu Hercegovine od 21 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 36, na jugu Hercegovine od 34 do 38 stepeni.

U Sarajevu prijepodne sunčano. Poslijepodne se očekuje razvoj oblačnosti koji može usloviti pljuskove i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepena.

I danas je u Bosni i Hercegovini bilo vruće. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u Bosni je uslovio lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 18 stepeni, Kupres 27, Ivan-sedlo 28, Srebrenica 29, Sokolac 30, Sarajevo 31, Bugojno, Livno, Trebinje i Tuzla 32, Bihać, Gradačac i Sanski Most 33, Drvar, Goražde, Prijedor, Zenica i Zvornik 34, Bijeljina, Derventa, Doboj i Jajce 35, Banja Luka, Stolac i Neum 36, Mostar i Čapljina 37 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(VisokoIN)