-14.5 C
Visoko
25. Januara 2022.

Svečano otvorena izložba visočkih fotografa “Foto distanca”

U srijedu, 25. augusta 2021. godine, a povodom Dana grada Visoko, u Galeriji “Likum ’76” u Visokom svečano je otvorena izložba dokumentarno-umjetničkih fotografija visočkih fotografa, čiji je organizator UGLU “Likum ’76”.
U pitanju je izložba na čijoj pripremi se radilo nekoliko mjeseci i kako stoji u zvaničnom katalogu izložbe, ona svjedoči kontinuitetu fotografske djelatnosti u Visokom, interesu i ljubavi prema fotografiji kao umjetničkom mediju izražavanja.

Na izložbi su predstavljeni radovi čiji su autori Behaudin Alimanović, Zdenko Antović, Almas Bavčić, Mensud Bečar, Jasmin Brutus, Ajla Čaušević, Marjan Hajnal, Amina Hodžić, Tarik Hodžić, Renato Jurišić, Jusuf Karavdić, Sead Kazija, Adnan Koljenović, Neven Krajišnik, Mirza Pašić, Edin Prnjavorac, Zijada Smajlagić-Sirčo, Tihomir Šerbić, Almin Tabak te Dragutin Radan, Muhamed Konjičanin, Nurdin Dino Alendar i Milenko Gavrilović.

Uime organizatora se obratio Alija Šahinović te se zahvalio fotografima koji su se predstavili, kao i Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću koji su podržali jednu ovako značajnu izložbu. O samoj izložbi je govorio Behudin Alimanović, dok je izložbu otvorio gradonačelnik Ganić, koji je istaknuo zadovoljstvo da Visoko ima ovakve kulturne događaje te naglasio kako će Gradska uprava na čijem je čelu i u budućnosti nastojati da kulturu postavi na mjesto koje joj pripada u Visokom.

Unesite komentar