2.4 C
Visoko
21. Januara 2022.

Švedska već sedam dana “na nuli”, a puna je turista, sve djelatnosti rade, ide se u školu i sve to bez gotovo ikakvih restrikcija

Podaci za posljednjih sedam dana pokazuju da je broj preminulih od kovida 19 bio nula.
Neredi zbog kovid mjera u Francuskoj, zaključavanje u Australiji, novi rekordi brojeva zaraženih u Evropi, a u Švedskoj je jedan broj pao na nulu.

Švedska je, podsjetimo, stavljena na stub srama u svjetskim medijima zbog labave anti-kovid politike. Britanski Gardijan je švedski pristup okarakterisao kao “katastrofu u najavi”, dok je CBS Njuz izvještavao da je Švedska primjer kako ne treba rešavati kovid krizu.

Uprkos svim kritikama, Švedska i danas ima najlabavije epidemiološke mjere protiv koronavirusa, zemlja je puna turista, sve djelatnosti rade, ide se u školu i sve to bez gotovo ikakvih restrikcija.

Takođe, švedski zvaničnici ne samo da ne prijete uvođenjem restriktivnih mera, već ih ni ne preporučuju. I koji je rezultat?

Podaci za posljednjih sedam dana pokazuju da je broj preminulih od kovida 19 bio nula.

Dakle, zaključuje se u tekstu portala fee.org, i prije godinu dana bilo je jasno da su priče o “katastrofi u najavi” bez osnova i sada, godinu dana kasnije, ispostavilo se da je švedski pristup bio ispravan.

To dokazuju i mjesečni brojevi, kako oni o broju obojlelih, tako i oni ekonomski. Danas je Švedska slobodnija, zdravija i sa više novca nego bilo koja druga država Evrope.

Unesite komentar