Svijet se oprašta od Emiliana Sale

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Identifikovano je tijelo fudbalera Emiliana Sale koje je izvučeno iz olupine aviona, pronađenog na dnu Lamanša. Nogometni klubovi Nantes i Cardiff City su u žalosti, a od Sale se opraštaju članovi porodice, navijači i cjelokupna francuska javnost.

Porodice poginulih su uz pomoć eksperata za pomorje pronašli olupinu aviona u narednim sedmicama će imati stručnu pomoć. Posebno emotivno od poginulog brata se oprostila sestra Romina.

“Tvoja duša u mojoj duši će zauvek sijati, osvetljavajući tako vrijeme mog postojanja. Volim te”, kazala je Romina Sala.

Veoma emotivno od svog nekadašnjeg igrača se oprostio i bh. stručnjak na klupi Nantesa Vahid Halilodžić koji je poručio kako je šokiran ovakvim vijestima. Nantes je donio odluku da će penzionisati dres s brojem 9 koji je tokom karijere u ovom klubu nosio Emiliano Sala.

“Sjećam se mnogih stvari, ovog dječaka broj 9, kojeg sam odgojio, svih naših razgovora tokom tri i po mjeseca koliko sam radio s njim. Kada smo se posljednji put vidjeli rekao mi je da mu je žao što odlazi i da bi volio nastaviti našim putem. Mnogo mi se stvari vrti po glavi, ovo je užasno”, kazao je Vahid Halilhodžić, trener Nantesa.

Trener Cardiff Cityja za koji je u engleskoj Premijer ligi trebao igrati Emiliano Sala, Neil Warnock, je kazao kako ovakvi događaji ostavljaju trajne efekte.

“Ne mislim da ćemo ikada zaboraviti nešto ovakvo, ne mislim da ovo jednostavno možete skinuti s uma i upravo zbog toga vam se tokom dana misli okrenu u tom pravcu pa razmišljam o trenutku kada sam upoznao Emiliana”, kazao je Neil Warnock, trener Cardiff Cityja.

Oba kluba poručuju da ova tragedija neće biti zaboravljena, ali i da je ovo jedan od događaja koji pokazuju jačinu fudbalske porodice i njeno jedinstvo upravo onda kada je najpotrebnije. Policijske agencije u Francuskoj i Engleskoj najavile su nastavak istrage o uzrocima pada aviona u kojem su se 21. januara nalazili Sala i pilot.

Više vijesti