Svjedok rekao da je Turković preuzeo zolju u Visokom

Na današnjem suđenju kriminalnoj grupi Zijada Turkovića svjedočio je Drago Neimarović zvani Sandokan koji je potvrdio da je Zijad Turković dugovao novac ubijenom Mariju Toliću, koji je bio Sandokanov blizak prijatelj.

Drago Neimarović je kazao da je Zijada Turkovića upoznao prije četiri-pet godina na u Busovači u diskoteci, te da ih je upoznao Mario Tolić.

Svjedok je spomenuo i da je sa Mariom Tolićem upoznao Mithata Mekića, koji je također dugovao novac Toliću.

– Nekoliko puta sam sa Tolom išao u posjetu kod Zike, jer mi je rekao da mu Zika duguje 35.000 eura. Kasnije mi je Tola rekao da je uspio vratiti samo manji dio duga. Također sam primjetio da je Tolić bio nervozan, jer je nekoliko noći spavao kod mene. Kada sam ga upitao da li je sve u redu, on je rekao da jeste – kazao je Neimarović tokom svjedočenja.

Danas je također svjedočio i Ermin Delić Kekec koji je kazao da je upoznao Turkovića u Zenici gdje se krio zbog problema u Sarajevu.

– Jednom me je nazvao Zika i pitao mogu li mu nabaviti “šibicu”, što je bila šifra za zolju. Rekao sam da ja to nemam, ali da mogu da se raspitam kod ovih svojih. Naišao je Emir Valjevac pa sam njega pitao. On je imao zolju koju smo kasnije predali Isljamu Kalenderu u Visokom. Kasnije su rekli da je zolja bila neupotrebljiva, jer je vlažna – kazao je Delić.

Safet Avdić, čuvar parkinga u Kranjčevićevoj ulici gdje je pronađen Tolićev “porše” također je svjedočio, kao i prodavačica u “Army shopu” Mirzeta Fatić koja je prodala dvije vreće za spavanje u koje su strpana tijela Tolića i Vernera Ajdarija nakon što su ubijeni. Ona je kazala da se nije mogla sjetiti ničega osim da su vreće naručene putem telefona.


(VisokoIN)