Svjetski prvak u taekwondou iz Hrvatske živi kao beskućnik!

U Hrvatskoj je ovih dana bilo i do -26 stupnjeva, što je napunilo privremeno otvoreno prihvatilište u Slavonskom Brodu, u kojem je smještaj morao potražiti i Franjo Opačak, piše “Glas Slavonije”, penosi “Jutarnji list. Ovaj 21-godišnji mladić vrsni je hrvatski sportaš i svjetski prvak, inače rodom iz Zenice, koji uprkos vrijednim rezultatima nigdje nema mjesta.

Njegova tužna sudbina i teška porodična situacija, otjerala ga je iz porodice , nakon čega se snalazi kako zna i umije. Tako je u prihvatilištima bio i ranije. Nakon Rijeke i Zadra stigao je i do Broda kako bi trenirao tradicionalni taekwondo i kickboxing kao višestruki dobitnik zlatnih i drugih odličja na hrvatskim i svjetskim takmičenjima. Ali, njegovi uspjesi, među kojima je i prošlogodišnja zlatna medalja na svjetskom prvenstvu, na kojem je nastupio kao član hrvatske reprezentacije, čini se, nisu dovoljni za ovu državu.

– U ovoj državi to nikome ne vrijedi, sedam godina zaredom državni sam prvak Hrvatske i opet ništa, ispričao je za “Glas Slavonije”.

Franjo je zbog razočaranja većinu svojih odličja pobacao.

Nakon Zadra u brodskom klubu Marsonia bio je smješten mjesec dana, no ni tamo više nije mogao ostati, jer kako kaže nema više novca. Posljednjih mjesec i pol je snalazio se kod znanaca, a i prestao je trenirati.

– Dok drugi nakon treninga razmišljaju o provodu i curama, ja razmišljam što ću jesti i gdje spavati, dodaje.

Franjo je uprkos teškoj situaciji odlučio ostati u Slavonskom Brodu, gdje će volontirati u Crvenom križu, razvoziti ručkove i pomoći u sličnim situacijama poput ove sa zimom.

(VisokoIN)