Talentirana Maja Jeličić postigla prvi seniorski gol za SFK 2000 Sarajevo

SFK 2000 Sarajevo ovog ljeta dobio je nekoliko novih igračica, a jedna od njih je i mlada nogometašica Maja Jeličić. Ova djevojka iz Čapljine, koja igra u ofanzivnom dijelu tima, kapitenka je kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u novoj takmičarskoj sezoni već je postigla golove za seniorski tim bordo-bijelih šampionki.

– Nogomet treniram od svoje šeste godine. Prve nogometne korake napravila sam kod trenera Draženka Krmeka u ŠN “Limači”Čapljina gdje sam trenirala s dječacima. Svoj nogometni put nastavila sam u HNK Čapljina, gdje su me trenirali Davor Jelčić i Dario Jelčić, također sa dječacima sve do mog prelaska u ženski nogomet točnije u SFK 2000 Sarajevo – pojasnila je na početku razgovora Maja svoje dosadašnje nogometne stanice.

– U SFK 200 Sarajevo odlučila sam doći zbog toga što je najbolji klub u Bosni i Hercegovini, gdje mogu dosta napredovati i pripremiti se za europski nogomet o kojem ja sanjam od početka karijere – dodala je ona.

Kako ističe, zadovoljna je svojim prvim nastupima u dresu SFK 2000 Sarajevo.

– Dosadašnje igre u SFK 2000 Sarajevo su dosta dobre, s obzirom na to da se još privikavam na ženskim nogomet, a povrh toga na seniorski gdje se igra jače i brže. Uspjela sam već u svom drugom nastupu postići prvi gol za seniorski tim. Nadam se da na tome neću stati, te da će biti još puno golova – kaže Maja.

Naročito snažan utisak na nju ostavio je kvalitet treninga tima Samire Hurem i radna disciplina koja krasi ovaj kolektiv.

– Treninzi su na velikom nivou, od igračica se očekuje profesionalnost i ozbiljnost na treninzima što mi se jako sviđa. Odnosi trenerice prema igračicama su odlični, kao i svaki trener nastoji nas izvesti na pravi put i ispravljati greške. Nadam se da cu dosta toga naučiti od trenerice – dodaje Maja.

Na kraju razgovora ova izuzetno talentirana igračica osvrnula se na njene lične ambicije u SFK 2000 Sarajevo, te predstojećim utakmicama UEFA Lige prvaka.

– Moje osobne ambicije u ovoj sezoni jesu da pružam što bolje partije u novom klubu. Želim osvojiti prvenstvo i dokazi koliko vrijedim kao nogometašica. Naporno ću raditi kako bi se izborila za nastup u Ligi prvaka, što je najprestižnije takmičenje i velika motivacija za svaku fudbalerku SFK 2000 Sarajevo – zaključila je Maja, objavio je SFK Sarajevo.