Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

Gradsko vijeće na redovnoj sjednici koja se treba održati u petak imati će priliku razmatrati prijedlog Statuta Grada Visokog.

“Ovo je proces koji traje mjesecima unazad i od strane opozicije je došlo nebrojeno mnogo prijedloga za poboljšanje ovog najvažnijeg dokumenta jedne lokalne samouprave, međutim gradonačelnik i većina u gradskom vijeću odbili su svaki od njih bez ikakvog obrazloženja.” naveo je Tarik Halilović.

Prijedlozi i amandmani su se odnosili na povećanje transparentnosti u radu gradske uprave, gradonačelnika i gradskog vijeća, sprječavanje sukoba interesa, funkcionalnost svih procesa te otvorenost ka građanima na koje su gradonačelnik i gradska uprava dužni.

Tarik Halilović, kao jedan od lidera opozicije u Visokom, naglašava koliko je važno da se Statut usvoji jednoglasno i da oko te teme nema nijedne podjele. Također navodi i da je opozicija spremna da surađuje i pomogne u kreiranju zajedničkog rješenja te da je “loptica u dvorištu” gradonačelnika i gradske većine.

“Ovo je trenutak kada će gradonačelnik i većina pokazati koliki su njihovi demokratski kapaciteti i kolika je njihova spremnost na suradnju za dobrobit svih građana. U suprotnom, opozicija će biti primorana zaustaviti proces izglasavanja Statuta jer građani nisu na prvom mjestu.” zaključio je Halilović.

Vezani članci

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

ASA Osiguranje i Prevent Grupacija potpisali ugovor o sponzorstvu sa bh. skijašicom Elvedinom Muzaferijom

VISOKOIN.COM

Unesite komentar