“Tata hvala ti što si me naučio da je seljak opasniji od atomske bombe”

Bh. glumac je u emisiji “Ognjena zemlja” pustio suze nakon prisjećanja pisma koje mu je otac poslao dok je on boravio u Francuskoj, a roditelji u Bosni i Hercegovini.

Haris Burina je bh. filmski i pozorišni glumac, jedan od omiljenijih. Rođen je 1963. godine u Zenici, odrastao je tu, odlazio i ponovo se vraćao. Iako je po profesiji glumac, u Ognjenoj zemlji pokazao je da je čovjek od krvi i mesa. Pustio je suze nakon prisjećanja pisma koje mu je otac poslao dok je Haris boravio u Francuskoj, a roditelji u Bosni i Hercegovini.

Odnos sa ocem bio je prepun emocija, za šta su dokaz emocije koje nije mogao sakriti. Kada mu je otac umro oprostio se od njega pjesmom “Laku noć stari”, piše O kanal.

“Laku noć stari je pjesma koju je Sula napisao svom ocu kad je umro. Tu praktično nema nikakve razlike u emociji. Ja sam je samo prisvojio na svoj način. Ta sahrana je bila veličanstvena, obzirom da sam ja njemu držao govor rekao sam u datom trenutku:

“Tata hvala ti iznad svega što si me naučio da je seljak opasniji od atomske bombe.”

“Ti ljudi su to shvatili, nisam mislio na seljaka koji radi na zemlji. Mislio sam na primitivca koji dođe u grad i očekuje da se grad privikne njemu. Kada to grad neće da učini on je uporan. On će ne znam kako doći do nekih pozicija. Onda će krenuti da kroji svoju politiku u tom gradu i na kraju će krojiti politiku tog grada.”

 

Vezani članci

Maca Diskrecija odrasla u siromaštvu, a sad od filmova za odrasle kupila stan u Beogradu: Ima poslugu, troši 2.000 eura mjesečno…

Visokoin.com

Preminula Marina Tucaković

Visokoin.com

Danis Tanović objavio da ima koronu: ‘Iako sam dva puta vakcinisan, dobio sam Covid i osjećam se loše…’

VISOKOIN.COM

Mladalački dani Čolu vezuju za ovu svjetsku pjevačicu

Visokoin.com

Megan Fox u prozirnoj haljini privukla pažnju javnosti na dodjeli nagrada MTV-a

Visokoin.com

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

Visokoin.com