Telemach u fazi priprema za prodaju

Kablovski operater Telemach je od sada dio United Group, društva koje vodi satelitsku platformu u regiji Total TV.To je jedan od koraka koji su u Telemachu poduzeli za povećanje vrijednosti društva u posljednjih nekoliko mjeseci. Predstavnici njegovog vlasnika za sada negiraju preuzimanje, ali to su predpripreme za prodaju do koje bi moglo doći već naredne godine.

– Riječ je o razvoju društva i povećanju njegove vrijednosti. Ovi potezi povećavaju interes potencijalnih kupaca, rekao je Robert Knorr partner finansijskog fonda Mid Europa Partners.

– Naredne godine navršit će se pet godina otkako smo stupili u vlasništvo Telemacha, a što je kod finansijskih ulagatelja uobičajen rok do kojeg investiciju “čiste” i iz nje izlaze. Nema unaporijed određenog vremena trajanja. Može to biti više ili manje od pet godina, rekao je Knorr i naglasio da je moguća prodaja Telemacha ovisna od dva glavna faktora.

Pitanje je kada će interes potencijalnih kupaca za Telemach biti najveći i da li je operater dosegao postavljenu tačku razvoja.

Protiv prodaje su prije svega makokronomski činioci, koji će trajti još nekoliko godina.

– Prije ili kasnije ćemo prodati Telemach. U ovom trenutku nije u procesu prodaje, zaključio je Knorr. Povodom najnovijih događanja sa Telemachom za danas je zakazana pres-konferencija United Group u Sarajevu. United Group pored Telemacha BiH čine i Telemach Slovenija i SBB Srbija, najveći kablovski operatori u Sloveniji i Srbiji; Total TV, najveća satelitska platforma u regionu i još oko 15 manjih firmi u većinskom je vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners i Evropske banke zaobnovu i razvoj.

(VisokoIN)

Vezani članci

Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka

VISOKOIN.COM

Sječa direktora u UniCredit banci: Prvi veliki potez novog šefa, poznato i ko će voditi tržište BiH

VISOKOIN.COM

Odzvonilo gužvama i šalterima: UIO BiH počinje izdavati digitalni potpis

VISOKOIN.COM

Turska kompanija oživjela fabriku u Srebrenici

VISOKOIN.COM

Treće upozorenje Inzka ministru ZDK-a: Ozbiljne pogreške, ako ne i šamar!

VISOKOIN.COM

DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA, POGINULIH BORACA I CIVILNIH ŽRTAVA RATA

VISOKOIN.COM