Telemachovo preuzimanje VI-NET-a, nema uvjeta za koncentraciju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Konkurencijsko vijeće je na svojoj posljednjoj sjednici usvojilo mišljenje po zahtjevu privrednog subjekta Telemach d.o.o. Sarajevo o obavezi podnošenja prijave namjere koncentracije koja će nastati sticanjem kontrole nad privrednim subjektom VI-NET d.o.o. Visoko, saopćeno je iz te institucije.

Nakon provedene analize, putvrđeno da privredni subjekt VI-NET d.o.o. Visoko ne ispunjava zakonom predviđene obaveze za prijavu koncentracije. Usvojeno je i mišljenje po zahtjevu Telemacha o obavezi podnošenja namjere koncentracije koja će nastati sticanjem kontrole nad privrednim subjektom Telekabel d.o.o. Zenica.

U ovom slučaju nisu ispunjeni uvjeti za obavezu prijave koncentracije, navodi se u saopćenju Vijeće je usvojilo i mišljenje o obavezi prijave koncentracije po zahtjevu privrednog subjekta Zarubežnjeftestrojomonta Moskva, primljenog 15. novembra 2011. godine.

Na osnovu dostavljenih podataka, Konkurencijsko vijeće smatra da se u navedenom slučaju ne radi o koncentraciji. U skladu s tim, podnosilac zahtjeva ne ispunjava zakonom propisane kumulativne uvjete te ne postoji obaveza prijave koncentracije, navodi se saopćenju.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.