da block

Terminali Federacije imaju deset dana da osiguraju novac za deblokadu računa

da block

Sud u Dubrovniku je donio odluku da se Terminalima Federacije Sarajevo da dodatnih deset dana kako bi osigurali novac neophodan za deblokadu računa NTF Ploče, potvrdio je Feni federalni premijer Nermin Nikšić.

S obzirom na odluke koje je Vlada već donijela i garanciju koju je IGA dala TF Sarajevo to će se vjerovatno završiti i prije tog roka.

“Drago mi je što je Sud u Dubrovniku prepoznao i uvažio napore koje je Vlada Federacije BiH, u saradnji sa Terminalima Federacije Sarajevo i Naftnim terminalima Federacije Ploče, učinila kako bi osigurala novac za deblokadu računa i spas firme u Pločama”, dodao je Nikšić.

Prema njegovim riječima potrebno je ovaj proces dovesti do kraja što prije i riješiti se opasnosti stečaja za sva vremena.

“U narednom periodu očekujem da se konačno utvrdi i odgovornost za višegodišnji kriminal, javašluk i bahatost u Naftnim terminalima Federacije Ploče, te da se kazne oni koji su prouzrokovali višemilionske štete koje sada moramo plačati. Smatram da je to što moramo platiti 15 miliona maraka dovoljan razlog da se tužilaštva konačno razbude i počnu procesuirati odgovorne koji su odgovorni za nastanak te štete. Sada su na potezu tužilaštva i sudovi”, zaključio je federalni premijer u izjavi Feni.

(VisokoIN/Fena)