Teroristički napad u Turskoj: Velika eksplozija u stambenom kompleksu, poginulo dijete

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U mjestu Viransehir u turskom gradu Šanliurfi večeras je izvršen teroristički napad automobilom bombom u kojem je poginuo trogodišnji dječak, a da je 15 osoba ranjeno.

Ranjene osobe su prebačene u obližnje bolnice.

Na mjesto događaja je stigao veliki broj pripadnika policije.

Guverner Šanliurfe Gungor Azim Tuna je za Anadoliju potvrdio da je u napadu poginuo trogodišnji sin državnog službenika, a da je 15 osoba zadobilo lakše povrede.

Istakao je da je osoba starosne dobi od 18 do 20 godine parkirala vozila natovareno eksplozivom unutar stambenog kompleksa gdje su inače državni stanovi u kojima žive državni službenici, tačnije tužioci.

“Kasnije je daljinskim navođenjem aktivirao automobil bombu. Ovo je teroristički napad na naseljeno mjesto. Zgrade su u velikoj mjeri oštećene”, rekao je Tuna.

Teroristički napad

Ministar pravde Turske Bekir Bozdag je osudio teroristički napad u mjestu Viransehir u gradu Šanliurfi, na jugoistoku Turske, u kojem je poginuo trogodišnji dječak, dok je 15 osoba ranjeno.

“Ovaj teroristički napad je izveden ne samo protiv sudstva nego i protiv zakona, pravde, naše nacije, ali i našeg jedinstva. Nijedna teroristička organizacija ili teroristički napad neće zaustaviti borbu Turske protiv terorizma”, napisao je Bozdag na zvaničnom Twitter profilu.

Naglasio je također kako će Turska odlučno nastaviti borbu protiv terorizma.

Više vijesti