Tešanj: 18-godišnjak uhapšen zbog ubistva poštara!

S.A. rođen 1995. godine iz Tešnja lišen je slobode danas zbog postojanja sumnje da je ubio poštara Nusreta Mehinovića u Šijama.

“Nakon opsežne istrage, prikupljenih tragova s mjesta ubistva i izvršenih potrebnih vještačenja, prikupljenih informacija i drugih dokaza s terena te uzetih izjava od više osoba, a u skladu sa nalozima Kantonalnog tužilaštva Zeničko dobojskog kantona, danas zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo ubistva slobode je lišen S.A. rođen 1995. godine iz Tešnja i nad njim je zavedena kriminalistička obrada”, potvrđeno je Agenciji Fena u Odsjeku za odnose s javnošću MUP-a ZDK.

U toku dana su izvršeni pretresi kuće i pomoćnih objekata S.A. u cilju prikupljanja i drugih materijalnih dokaza.

U MUP-u ZDK-a navode da će, nakon kriminalističke obrade nad S.A. i dokumentovanja krivičnog djela te prikupljenih dokaza, ova osoba uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata postupajućem tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK-a na nadležnost i dalji postupak.

S.A. se trenutno nalazi u PU Tešanj i bit će predat Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

O motivu ubistva nisu mogli govoriti.

Poštar Nusret Mehinović (1955.) ubijen je u svojoj kući 11. jula u mjestu Šije, u općini Tešanj.

Obdukcija tijela Nusreta Mehinovića je pokazala da je ubijen najvjerovatnije čekićem ili kopačicom za vrt, te da je imao veliki broj ubodnih rana i posjekotina po čitavom tijelu, oko 30.

Ubijeni Mehinović za vrijeme ubistva nalazio se u kući i bio je u civilu, a novac koji je bio kod njega nije otuđen.

(VisokoIN)