Tetka otetog novorođenčeta: Zaključala me u kupatilo i pobjegla s bebom

Muška beba u dobi od 10 dana oteta je danas u sarajevskom naselju Hadžići. Dijete je otela mlađa žena koja se predstavila kao patronažna sestra, dok je bebu čuvala tetka.

Ona je danas u izjavi za Faktor kazala kako je ostala sama sa djetetom, dok je majka bebe Lejla Ismailovski otišla prijaviti novorođenče u Općinu. Otac bebe Kenan, kako nam je kazala, bio je na poslu.

– Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me – priča nam tetka dječaka Nađa Mehdi.

Oteto novorođenče iz Hadžića staro deset dana, policija provodi opsežnu istragu

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. To je čula komšinica koja je ušla u stan, te ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

– Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže – kazala nam je potresena djevojka.

Ona je kazala da navodna otmičarka ima do 35 godina, te da je visoka oko 160 centimetara.

Njen opis, kao i opis vozila koje je, navodno, korišteno tokom otmice, proslijeđen je svim policijskim patrolama na terenu.