Ti se klanjaj Lagumdžiji, ja neću

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevu, na kojoj su razriješeni dužnosti ministri iz SDA, bilo je jako burno. Dino Konaković, šef Kluba poslanika SDA koji je prisustvovao sjednici konstatirao je: “Jadni ovi građani, državljani BiH s nama ovakvima.”

“Ozbiljna politička opcija koja dvije godine formira i rasformira vlast na svim nivoima koliko je i je li kompetentna da upravlja i vodi ovu državu“, upitao je Konaković. “Sporan je način na koji vi lično ili po nečijim uputama danas radite. Vi danas o trošku budžetskih korisnika pravite svoju ličnu Skupštinu KS”, kazao je Konaković. No, sjednica se održala.

Prisutni su svjedočili verbalnom okršaju predsjednik SDU-a Nermina Pećanca i potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića. Predsjednik SDU-a je, govoreći o lošoj politici SDP-a , upitao zašto se sada treba vjerovati procjenama Lagumdžije i njegovog SDP-a, koji je nakon dvije godine koalicionog partnera SDA okarakterisao kao lošeg.

“Svi oni trebaju otići s vlasti, jer Sarajevo zaslužuje nove ljude na tim pozicijama”, rekao je između ostalog Pećanac.

“Kad je bio snijeg dva metra u Sarajevu nismo imali hitnu sjednicu. Kad sam tražio bezbjednost, nema hitne sjednice “, rekao je Pećanac.

“Ovo što rade dokazuje da smo mi bili taoci Lagumdžijine politike koji je samo sebe gledao i proizvodi konflikte i haose u BiH”, kazao je Pećanac.

Tokom izlaganja Pećanca, umiješao se Pudarić na spomen Lagumdžijinog imena, što je uznemirilo Pećanca, koji je kazao: “Ti mu se klanjaj, ja neću. Meni nemoj držati predavanja, imaš sjednicu Glavnog odbora SDP-a…” Nakon izgovorenih „teških riječi“, Pudarić je skočio sa svoje stolice i povikao: „Nermine, prestani zloupotrebljavati ovu Skupštinu i začepi!“.

Pećanac je odgovorio kako je on odabran da govori u Skupštini, a ne Pudarić.

Nakon verbalnog sukoba održano je glasanje o razriješavanju sa dužnosti ministara iz SDA.

Kantonalna skupština razriješila je danas ministre iz SDA u Vladi Kantona Sarajevo. Za je glasalo 20 poslanika, dva su bila suzdržana, niko nije bio protiv.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.