Timeline za sve: Od 1. aprila svi će vidjeti “priču vašeg života”

Neki ga veličaju kao novotariju s gomilom prednosti, dok ga drugi smatraju napadom na vlastitu privatnost. No, i jednima i drugima jedna je stvar zajednička – svi koji su na Facebooku od 1. aprila imat će Timeline htjeli oni to ili ne.

Da biste lakše preživjeli to teško tranzicijsko razdoblje, Facebook nudi nekoliko savjeta koji će vam olakšati svakodnevicu u novom Timeline dobu.

Postavite fotku koja upada u oči

Timeline je vrlo vizualan format i kreiranje velike i moćne fotografije, zasigurno će vam povećati posjete stranici.

Koristite brendiranu sliku za profil

S Timelineom, brendovi ne mogu biti previše kreativni sa slikom svog profila. Ranije su razni brendovi koristili kodove, marketinške poruke za sliku profila, a Facebook predlaže mnogo jednostavnije rješenje – sliku brenda samo zalijepite na profil.

Uredite preglednik i aplikacije

Timeline omogućuje stranicama da uređuju fotografije i aplikacije na vrhu stranice. To može usmjeriti posjetitelje na ključne lokacije ili foto albume na stranici.

O čemu se radi?

Timeline je novi pregled stranice koju je Facebook predstavio prije nekoliko mjeseci, a koja omogućuje prikaz svih informacija o vama samima, ukoliko to želite, odnosno prikazuju se na način na koji ste postavili postavke privatnosti.

Facebook Timeline Zuckerberg je najavio kao “priču vašeg života”. Dugim riječima, cijeli svoj život moći ćete odsada prikazati na jednoj jedinoj stranici.

“S Facebook Timelineom možete pokazati ko ste zaista”, istaknuo je Zuckerberg na predstavljanju.

Facebook Timeline koji dolazi i na mobilne platforme, uključuje u sebe sve vaše “priče”, sve aplikacije i to je prema riječima Zucka “novi način da pokažete ko ste”.

Put bez povratka

Bitno je svakako istaknuti da aktivacijom Timelinea više nije moguć povratak na stari izgled. Iako su se u Facebooku potrudili objasniti to svim korisnicima, neki i dalje misle da postoje, ako ne službeni, onda neki alternativni načini na koji se mogu riješiti Timelinea. No, mnogima od njih, to je zadalo mnoge probleme.

Tako su na Inside Facebooku prilikom pretrage Timelinea na internetu pronašli 16 stranica na kojima se navodno nalazi rješenje za deaktivaciju ove opcije, prenosi Index. No, riječ je zapravo bila o lažnim i prevarantskim stranicama i grupama koje su željele namamiti korisnike da ih” lajkaju”. Dosad su skupile više od 71 hiljade “lajkova”.

Dakle, povratka nema. A u međuvremenu, želite li neke informacije sa svog Facebook statusa sakriti od očiju javnosti, na raspolaganju imate još svega dva dana, kad će Timeline postati dijelom vaše svakodnevice.

(VisokoIN)