Traženo lociranje 37 lica u BiH zbog zločina nad Srbima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije tražilo je od Tužilaštva BiH da locira 37 lica koja nisu srpske nacionalnosti, a dovode se u vezu sa zločinima nad Srbima u BiH, rekao je Srni zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

“Od Tužilaštva BiH smo tražili da 37 lica, koja nisu Srbi, lociraju na teritoriji BiH. Manji dio je Republika Srpska, veći dio je Federacija BiH”, rekao je Vekarić, koji nije mogao da kaže o kojim predmetima je riječ i o čijim državljanima.

Vekarić je naveo da je i Tužilaštvo BiH tražilo od srbijanskog tužilaštva provjere za neka lica i da su one urađene.

“To se sve radi u saradnji sa Tužilaštvom BiH. Obostrano su razmijenjeni podaci. Ti predmeti se rade u saradnji dva tužilaštva”, kaže Vekarić. Vekarić ističe da srbijansko tužilaštvo radi i formira predmete ne prema tome ko je čiji državljanin, već prema mjestima izvršenja zločina, a onda se raspituje o potencijalnim počiniocima.

“Predmet je baza, a ne lica koja su potencijalno mogla da učine zločin. Imamo bezbroj predmeta u različitim fazama, među kojima i predmeti koji se odnose na zločine nad Srbima u BiH”, rekao je Vekarić.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.