da block

Treći poraz podmlađene rukometne reprezentacije BiH

da block

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Visokom od selekcije Rusije rezultatom 32:23.

Uvodne minute utakmice su protekle u dobroj igri naše selekcije. Nakon što je Kosta Savić izjednačio na 2:2, Rusi prave seriju od 5:0 i dolaze do pet golova prednosti nakon 13 minuta igre 7:2. Imali su Rusi i šest golova prednosti 9:3, ali su naši rukometaši igrali zaista dobro, te su u nekoliko navrata dolazili na samo dva gola zaostatka.

bih_rusija1

U nastavku su ponovo naši rukometaši dobro krenuli. Ipak, Rusi su brzim kontrama ponovo stvorili na šest golova prednosti 22:16 nakon deset minuta igre u nastavku. Zahvaljujuči Dibirovu Rusi su imali i osam golova prednosti, te je već tada bilo jasno da će gosti odnijeti pobjedu.

Do kraja susreta Rusi su mirnom igrom priveli susret kraju, te su stigli do zaslužene pobjede nad podmlađenom selekcijom Bosne i Hercegovine.

bih_rusija

Timur Dibirov je predvodio Ruse sa devet golova, dok je u našoj selekciji trio Vražalić, Milas i Savić postigao po četiri gola.