Trostruki sudar: Pijani vozač “pola” teško povrijeđen

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, do nesreće je došlo oko 17.50 sati u mjestu Gavrići, na području Doboja, kada su se sudarili automobili “polo”, kojim je upravljao D. B. (39) iz Doboja, “BMW” kojeg je vozio N. U. (52) iz Tuzle, i “polo”, za čijim upravljačem je bila A. T. (58) iz Modriče.

Tom prilikom vozač “pola” D. B. zadobio je teške tjelesne povrede, dok su vozačica drugog “pola” A. T. i njen saputnik lakše povrijeđeni.

Oni su prevezeni u dobojsku bolnicu kako bi im se ukazala ljekarska pomoć. Alkotestiranjem je utvrđeno da je D. B. imao 1,16 promila alkohola u krvi, dok kod ostalih učesnika saobraćajne nesreće nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Doboj, uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

– Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da radi lične i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju, ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola – kazali su iz policije.

Više vijesti