Tunel Vranduk: Opet probijanje rokova, uskoro postavljanje rasvjete

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine su kazali da je rok za završetak radova na rehabilitaciji tunela Vranduk pomjeren jer je izvođač radova imao problema s dopremom materijala i opreme na gradilište iz evropskih zemalja.

Oprema se odnosi na rasvjetu i ventilatore koji su trebali biti postavljeni u tunelu prije postavljanja završnog sloja, a prema posljednjim informacijama, s obzirom da još uvijek nisu poznati termini dolaska ventilatora, radovi će vjerovatno biti prolongirani do kraja juna.

“Rasvjeta će biti kroz dan-dva biti na gradilištu i brzo će se krenuti u postavljanje, a ostaju nam upitni ventilatori. Već u prvoj polovini maja trebali su biti na gradilištu, a zbog sve situacije i transporta, moramo imati razumijevanja. Nakon toga, ostaje nam farbanje tunela. S podlogom na zidovima tunela smo krenuli, a farbanje tunela bi trebalo biti u narednih desetak dana jer je komponenta boje stigla iz Italije”, kazao je predstavnik nadzornog tima radova u tunelu Mirza Bišćević.

Završni sloj asfalta bit će postavljen nakon farbanja tunela te bi i nakon njegovog postavljanja bila potrebna dva dana za obustavu saobraćaja kako bi asfalt “odležao”, dok bi u funkciji bio jednosmjerni saobraćaj kada bi se asfaltirala jedna pa druga traka.

Svi se trude da saobraćaj i transport roba saobraćajnoj žilom kucavicom magistralnim putem M-17 i tunelom Vranduk što manje trpi, ali i da kvalitet radova u tunelu bude ispunjen po svim normama.TOP VIJESTI

Više vijesti