TUNELI RAVNE OSTAJU OTVORENI ZA POSJETU TOKOM CIJELE ZIME

Poštujući epidemiološke i higijenske mjere izdate od strane nadležnih institucija, uposlenici Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” radili su tokom cijele prethodne sezone te svojim uslugama opravdali status odličnih domaćina. Od juna do kraja novembra tuneli Ravne kao i arheološke sonde na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca, otvorene su svaki dan, bez izuzetka. Tako su svi gosti, bez obzira iz kojeg kraja BiH, Balkana ili svijeta dolazili, imali priliku čuti izlaganja naših stručnih vodiča i osjetiti energiju bosanskih piramida.

Sudeći po reakcijama i iskustvima posjetilaca, ali i radnika, opravdane su tvrdnje Fondacije, zasnovane na mjerenjima naučnim instrumentarijem, da su tuneli zaštićeno mjesto gdje se povišenom koncentracijom negativnih jona te blagotvornim energijama i odustvom negativnih radioaktivnih zračenja, kakva postoje u gradovima i mjestima gdje živimo, postiže jačanje prirodnog imuniteta i ubrzava proces samoregeneracije organizma. Dodatno, naš ‘Arheološko-turistički park Ravne 2’ nudi izobilje interesantnih informacija iz svijeta prošlosti, energije, duhovnosti, ekologije i umjetnosti. Pješačkim stazama kroz šumovite brežuljke nastojimo ohrabriti boravak u prirodi i nudimo alternativu izolacijom na zraku, a ne u stanovima “između četiri zida” dok nas na sve strane bombarduju negativnim vijestima.

Kao i do sada, tuneli Ravne i lokaliteti na Bosanskoj piramidi Sunca, bit će otvoreni za sve zainteresirane tokom zimskog perioda. U cilju pružanja adekvatne turističke usluge naši stručni vodiči dežuraju svaki dan, uključujući vikende. Tako ni oni koji se zapute i pređu veliku razdaljinu kako bi nas posjetili neće biti vraćeni bez pružene usluge i prilike da za sebe vide, čuju i osjete ono o čemu Dr. Osmanagić priča već 15 godina.

Nadamo se da se epidemiološka situacija neće pogoršati te da neće doći do novih, drastičnih mjera zatvaranja te da ćemo nastaviti raditi svih 365 dana u godini.

Radno vrijeme tunela Ravne i arheoloških iskopina na piramidi Sunca tokom zimskog perioda (novembar-januar) je svaki dan od 09:00 do 16:00. Dobrodošli!