Turski ambasador Sadik Babur Girgin posjetio Visoko

Novoimenovani ambasador Republike Turske u našoj zemlji Sadik Babur Girgin boravio je u srijedu 14.jula 2021.godine u posjeti Visokom. Domaćin mu je bio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je gosta iz prijateljske zemlje tokom ugodnog razgovora upoznao sa onim što posjeduje i po čemu je prepoznatljivo Visoko, a tokom susreta se razgovaralo i o privrednim i turističkim potencijalima Visokog.

Posjet Visokom iskorišten je i za obilazak novog obdaništa koje se gradi u Prijekom, kao i Kulturnog centra „Altindag“ čiju je izgradnju finansirala prijateljska općina iz Turske.

Tokom posjeta ambasador Girgin i gradonačelnik Ganić su otvorili i izložbu slika, kojom je obilježena godišnjica neuspjelog pokušaja državnog udara u Turskoj, a koju su organizovali JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ i TIKA (Turska agencija za saradnju i koordinaciju u BiH).

Izložbi su prisustvovali i brojni predstavnici najvećih turskih kompanija i agencija koje posluju u našoj zemlji, kao i drugi gosti koji su imali priliku da se pobliže upoznaju sa zbivanjima u prijateljskoj Turskoj iz 2016.godine.

Na kraju posjeta ambasador Girgin se zahvalio na gostoprimstvu istaknuvši kako će nastaviti raditi na jačanju odnosa između dvije prijateljske zemlje, dok je gradonačelnik Ganić ambasadora i predstavnike TIKA-e pozvao da ponovo posjete Visoko, te da kroz obilazak grada i znamenitosti, gosti još bolje upoznaju Visoko, ali i potencijale koje nudi naš grad.

Vezani članci

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com

Pfizer: Treća doza vakcine ‘snažno’ djeluje protiv delta varijante

Visokoin.com