Turski ambasador u BiH Cihad Erginay posjetio Općinu Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Općinu Visoko posjetio je ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay gdje se sastao sa načelnicom Amrom Babić i saradnicima.

Ambasador Turske sa načelnicom Općine razgovarao je o dosadašnjim projektima i saradnji sa Općinom Visoko i konstatovao da je Visoko primjer uspješne općine.

-Čuo sam o Visokom mnogo prije nego što sam ovdje došao jer ono što načelnica Općine Visoko i Općinsko vijeće rade, primjer je kako se treba i može raditi.Gledano iz turske perspektive zbog dobrih odnosa koje Općina Visoko ima sa bratskim općinama iz Turske, ovdje su realizovani ili su u fazi realizacije projekti poput izgradnje ambulante porodične medicine «Tika», te Kulturnog centra. Drago mi je što smo doprinijeli tome da građanima Visokog poboljšamo kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i također doprinesemo u kulturnom smislu, kao i u budućem ekonomskim projektima, naglasio je NJ.E gospodin Cihad Ergenay.

Akcent na budućoj ekonomskoj saradnji

Općinska načelnica je poželila dobrodošlicu ambasadoru Erginayu istaknuvši da je jedna od prvih posjeta novog ambasadora Republike Turske u BiH upravo posjeta Visokom što je potvrda podrške radu Općine.

-Razgovarali smo o dosadašnjem radu preko turske državne agencije za međunarodni razvoj TIKA-e, zatim preko pobratimske općine Altindag. Napravili smo jedan akcent na novoj ekonomskoj saradnji gdje ćemo konkretno, u vrlo kratkom periodu organizovati sastanak na kojem bi dali informacije o našim privrednim kapacitetima u suradnji sa Privrednim i Poljoprivrednim savjetom. Mi moramo na lokalnom nivou preuzeti inicijativu i naći prečice kojim bismo ove dobre političke, historijske i kulturne odnose pretvorili, preusmjerili u još bolje ekonomske odnose. To je put kojim ćemo ići u narednom periodu, kazala je načelnica Babić.

Nakon sastanka ambasador Erginay je posjetio gradilište budućeg kulturnog centra i ambulantu porodične medicine «Tika» u Moštru.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.