Tužilaštvo BiH: Ubistvo vojnika OSBiH je djelo terorizma

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Napad i ubistvo vojnika Oružanih snaga BiH kvalifikovano je kao djelo terorizma, a daljom istragom bit će utvrđene sve okolnosti vezane za počinioca ovog krivičnog djela, njegove eventualne pomagače, kao i motiv, saopćeno je iz Tužilaštva BiH, koje je preuzelo istragu.

“Tužilac Tužilaštva BiH je zajedno sa kolegom iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo sinoć proveo više od osam sati na terenu i koordinirao istražne aktivnosti koje su provodili pripadnici policijskih i sigurnosnih agencija”, saopćeno je iz ove pravosudne institucije jutro nakon što je Enes Omeragić u sarajevskom naselju Rajlovac usmrtio dvojicu bh. vojnika.

Tužilaštvo BiH intenzivno nastavlja istražne aktivnosti zajedno sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i njegovog počinioca.

“U ovim aktivnostima bit će nam potrebna maksimalna saradnja i angažman svih policijskih agencija, te partnerskih agencija u BiH i inostranstvu ukoliko bude potrebno. Ovim putem još jednom apelujemo na institucije vlasti i VSTV BiH da se provede imenovanje tužilaca u Odsjek za terorizam, koje očekujemo i zbog čega urgiramo već nekoliko mjeseci, jer sadašnji kapaciteti u kojima su samo dva tužioca angažovana u istragama ovih krivičnih djela, nisu dovoljna za efikasan rad u borbi protiv terorizma”, istaknuto je u saopćenju za javnost.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.