da block

Tužilaštvo KS obustavilo istragu protiv Arijane Memić

da block

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu obustavilo je istragu protiv Arijane Memić, Nejre Turudije i Asada Foče, a koja je otvorena nakon što je prijavu protiv njih zbog ugoržavanja sigurnosti podnijela Alisa Mutap.

Kao razlog zbog kojeg je obustavljena istraga u Tužilaštvu KS navode kako nema dokaza da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja su prijavljeni odnosno ugrožavanje sigurnosti i sprječavanje dokazivanja.

Mutap je, podsjećamo, prijavila Arijanu Memić i ostale da su joj prijetili po Facebooku zbog čega je ona, kako je istakla, morala promijeniti svoj iskaz na Sudu.

– U prijavi stoji da smo mi poticali javnost da se Alisi Mutap “zavrne šija” i da smo utjecali na to da ona da lažni iskaz u Sudu i Tužilaštvu. Ja nisam nikome prijetila, kao ni moji prijatelji, i za to imamo dokaze – kazala je Arijana Memić medijima nakon saslušanja u Tužilaštvu KS u novembru prošle godine.

Naredbu o obustavi istrage potpisuje kantonalna tužiteljica Advija Hajdo-Balta, a odluka je donesena 30. aprila ove godine.

-Istraga će ponovo biti otvorena ako se dobiju nove činjenica i okolnosti koje ukazuju da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni učinili krivično djelo koje im se stavlja na teret – stoji u dokumentu.

Sestra Dženana Memića na Facebook grupi “Pravda za Dženana Memića” objavila je dokument o obustavljenoj istrazi uz komentar: “Gdje si Alisa? Sjećaš li se? Jeste li se uplašili da će Alisa biti ispitana?! Da će morati reći ko je i kako ubio našeg Dženana?!”.