Tužioci su pod velikim pritiskom posebno u predmetima ‘Turković’ i ‘Zubac’

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tužilaštvo BiH obavještava javnost da se državni tužioci u posljednje vrijeme nalaze pod velikim medijskim i političkim pritiskom. Pod izuzetno velikim pritiskom nalaze se tužioci koji rade na predmetima “Lutka”, Goran Zubac i Zijad Turković i dr.

Tužilaštvo BiH poručuje svima onima koji vrše pritisak da to uzalud čine, jer nijedan tužilac neće zaobići i zaštiti bilo koga ko je počinio krivično djelo.

Građani i javnost BiH svjedoci su velikih napora koje tužioci i Tužilaštvo BiH ulažu u uspostavu vladavine prava i borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije i drugih krivičnih djela.

Nastavit ćemo raditi u interesu građana i vladavine prava u skladu sa zakonom na evropskom putu Bosne i Hercegovine i nikakvi pritisci nas u tome neće omesti, saopćeno je iz Tužilaštva.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.